У прокаті - нью-йоркський кілер, італійська мафія і три фільми про парижани трьох століть

22:48 15 тра 2019.  5438Читайте на: УКРРУС

Lenta.UA продовжує щотижневі огляди фільмів, що стартують в українських кінотеатрах.

Хіт наступаючого кінотижня це, звичайно, «Джон Уік 3». Перший фільм франшизи зібрав $88,7 млн доларів при бюджеті $20 млн і став справжнім якісним трилером, у другого бокс-офіс був вже $171,5 млн, а бюджет удвічі більше - $40 млн. А головне - якщо в першому фільмі кілер Джон Вік в виконанні Кеану Рівза був цілком реалістичним в тому сенсі слова, яке вкладає в нього Голлівуд (тобто хоча б більш-менш правдоподібний), то в другому став більше схожий на казкового героя. Подивимося, в який бік пішли творці третього фільму (див. заставне фото) - і тут цікаво, що режисер Чад Стахелскі, як пишуть ЗМІ, в процесі створення стрічки погоджував свої дії з Кіану Рівзом, який в цьому фільмі ще й продюсер. У житті Рівз - реаліст далі нікуди, про що свідчать численні фотки перехожих, які застали Кеану в образі звичайного жителя Нью-Йорка. Але в кіно все може виявитися навпаки.

Ще один трилер кінотижня - «Піраньї Неаполя». Це фільм про молодіжні банди, п'ятнадцятирічні члени яких нічого не бояться, з дитинства носять зброю, круті шмотки, роблять собі татуювання і ганяють ночами по Неаполю на своїх скутерах. Тема ця традиційна для італійського кіно, а в даному випадку відповідність традиціям обіцяє те, що режисер фільму Клаудіо Джованнезі раніше працював над серіалом «Гоморра» про неаполітанську мафію. «Піраньї» отримали Срібного ведмедя Берлінського кінофестивалю за кращий сценарій, а це - знак якості.

"Золота молодь": Ізабель Юппер любить непрості фільми. Фото: marica.bg

Знак ж якості для фільму «Золота молодь» про життя молодих парижан в далекому 1979-му році - участь в ньому Ізабель Юппер, яка в поганих фільмах не знімається. Якщо у фільмі грає Юппер, значить в ньому є щось, що відрізняє його від звичайної кінопродукції. І важлива обставина - дія фільму відбувається в той час, коли самій Ізабель було 26 років, вона активно знімалася в кіно у кращих режисерів, так що за автентичність зображення життя тодішньої паризької богеми можна не хвилюватися.

За дивним збігом на цьому тижні виходить в прокат ще один ретро-фільм про паризьку богему, який веде глядача ще далі вглиб часу - в 1895-й рік. «Полуничка» - стрічка про те, як романтична дівчина і її коханий, молодий поет, стали зачинателями нового жанру в мистецтві, який тоді тільки зароджувався - еротичної фотографії.

Ще один фільм, де дія відбувається в Парижі - «Танцюй серцем». Тут вже дія відбувається в наш час, головний його герой юний Джозеф приїжджає в столицю Франції, щоб брати участь в турнірі хіп-хоперів, знаходить друга і колегу і закохується в дівчину, яка мріє про балетну кар'єру. Юність, Париж, любов, гумор - що ще потрібно для молодіжного фільму?

Не може бути кінотижня і без чергового хоррора - фільму «Дитя пітьми». Сюжет його цілком традиційний - маленька дівчинка, залишившись сиротою, потрапляє в іншу сім'ю, де у неї з'являється зведена старша сестра. Через недогляд цієї сестри дівчинка пропадає в лісі, а коли повертається, стає маленьким чудовиськом, що тероризує родину. У хоррорах взагалі важко придумати в сюжетах щось нове, питання у виконанні. У режисера Джеремі Лютера «Дитя пітьми» - його перший повнометражний фільм, що в даному випадку може виявитися перевагою, так як обіцяє відсутність звичних для цього жанру штампів. А чим менше в хоррор штампів, тим він страшніше.

Сімейне кіно представлено на цьому тижні французьким анімаційним фільмом «Віллі і таємнича планета» про земного хлопчика, який потрапляє на невідому екзотичну і дуже красиву планету і стає кимось на кшталт Мауглі. Тільки замість ведмедя Балу у нього во вчителях робот Бак. Проблема в тому, що Бак працює на батареї, яка з часом розрядиться ...

"Геній і безумець": заради дуету Мела Гібсона і Шона Пенна варто сходить в кіно. Фото: dfl.nl

Ну і, нарешті, глядачів чекає зустріч з добрим старим знайомим, Мелом Гібсоном, який грає у фільмі «Геній і безумець», що розповідає про одне з перших видань Окфордского словника в 1857-му році. 10 тисяч статей для цього словника представив Вільям Честер Майнор, колишній лікар, замкнений в притулку для божевільних злочинців, а допоміг йому в оприлюдненні його роботи професор Джеймс Мюррей. Англія середини позаминулого століття з її тісними міськими вуличками і туманами, в яких творяться злочини - завжди благодатний матеріал для кіно. А якщо додати, що партнером Мела Гібсона у фільмі виступає Шон Пенн, то в кіно є сенс піти навіть тільки заради цього дуету.

Новини