СуспільствоВіра

У храмі на Буковині почала мироточити ікона

11:00 04 чер 2019.  3467Читайте на: УКРРУС

Певні знамення на іконах можуть свідчити про духовне нездужання церковників або прихожан цієї церкви.

У Свято-Покровському храмі, що в селі Орошани Кіцманського району, мироточать ікони. Виступи на полотнищах ікон, що називають миром, з’явилися на іконі Серафима Саровського та Іонна Хрестителя. Про таке знамення Господнє розповідає староста Свято-Покровського храму Московського патріархату Дмитро Заліско.

У тимчасовій споруді Свято-Покровського храму є кілька десятків ікон. Дмитро Заліско демонструє нам ікону Серафима Саровського, Матері Божої та Ахтирську, яку тут вважають чудотворною. Справді, на іконі Серафима Саровського, яка обрамлена у скло, є виступи рудого кольору, які схожі на миро. Плями просочуються і на зворотній стороні ікони. Інша ікона Божої Матері, виглядає так начебто на неї розлили воду. Волога з’явилася на рівні очей Божої Матері та розповсюдилась по всій площі ікони. А в рамці ікони Ахтирської, яку тут тримають на видному місці, зеленіють гілочки лілії, які нещодавно відцвіли.

Служитель церкви розповідає, що ікона Серафима Саровського, якій більше 300 років, почала мироточити ще задовго до подій на майдані у Києві. Інша ікона Іонна Хрестителя, яку привозили до храму цього понеділка, теж мироточила раніше.

- Зараз в храмах України і Росії мироточать багато ікон, - говорить Д. Заліско. - Це погана новина, це - знак Божий, про те, що людям потрібно покаяння.

За словами Д. Заліски, до ікон Серафима Саровського і Охтирської (Божої Матері), з'їжджаються віруючі з усіх куточків України. Всім, хто приходить в храм з вірою і чистим серцем, Господь допомагає, люди кажуть, що відчувають полегшення і Божу благодать. Також староста храму розповідає, що у Охтирської ікони відбулося багато чудес. Миряни вилікували хворі ноги, руки, зміцнювали тіло. Дуже приємно, коли люди відчувають полегшення в церкві, - продовжує Дмитро.

Знаки на іконах свідчать про мізерність віри

Ярослав Якуб'як, теолог каже: 
Кожен випадок, який називають мироточення ікон, потрібно досліджувати, адже на почуттях людей можуть спекулювати і заробляють на цьому гроші. Оскільки про факти мироточення ікон заявлять церковники Московського патріархату, думаю, це роблять через те, що церква масово втрачає прихожан і тому таким чином можуть апелювати до їх почуттів. Якщо факти мироточення і є, то кожен християнин повинен сам вирішувати, як це сприймати. 

Певні знамення на іконах можуть свідчити про духовне нездужання церковників або прихожан цієї церкви, убогість їх віри. Адже людині, яка має тверду віру, не треба доказів, яких знаків. 

Прояви на іконах, мироточення - це звістка про небезпеку, це свідчення про гріх людей. Якщо людина щиро вірить, Бог посилає їй інші знаки.

У соціальних мережах, під публікацією про міроточенння ікони люди реагують по різному, одні вірять в те, що це і справді знак, а інші в жарт і зовсім богохульні провокують інших читачів на негатив.

Фото: instagram

Ольга Левкун

Найпопулярніше