Суспільствокоронавірус

У ПЦУ виступили із заявою про коронавірус

14:19 07 бер 2020.  721Читайте на: УКРРУС

Митрополит висловився про причастя.

Новим типом вірусу коронавіруса під час причастя, коли віруючі п'ють вино з однієї ложки, заразитися не можна. Це також не приведе до поширення хвороби. Українцям в церкві радять дотримуватися рекомендацій згідно гігієни і зміцнення імунітету. Про це митрополит ПЦУ Дмитро Рудюк написав на сторінці в Facebook. 

Він закликав не сіяти паніку серед людей і не придумувати альтернативні способи причащання, бо "ті, хто впроваджує, є занепалими і духовно обдуреними християнами". 

"Застерігаю вас від того, що будь-яке нехтування до страшних животворящим Тіла і Крові Господніх, які подаються зі Святої Чаші, придумування всяких способів причастя, які заперечують традиційну форму причастя в Православної Церкви, або якісь обмеження в причасті справжніх Тіла і Крові Господа Ісуса Христа є нічим іншим, як зневагою, богохульством і відсутністю віри в Господа Ісуса Христа і Його Чесних Тіла і Крові ", - підкреслив митрополит. 

Митрополит також підкреслив важливість дотримання рекомендацій МОЗ і ВООЗ щодо гігієни і зміцнення імунітету. 

"Щоб не виникало зайвих питань, то хочу підкреслити, що інших лікарських порад щодо чистоти, гігієни, а також застережень щодо поширення коронавіруса ми не відкидаємо і просимо віруючих всіляко їх дотримуватися", - говорив Миропіль Дмитро Рудюк. 

Спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований в кінці грудня 2019 року в самому густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-ти мільйонному місті Ухань. 

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу. За межами Китаю найбільше тих, що заразилися в Південній Кореї та Італії. 

Нагадаємо, 3 березня в Україні було підтверджено перший випадок коронавіруса - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. 

На сьогодні в світі було зареєстровано 102 тис. 186 випадків захворювання Covid-19, з них 3 тис. 491 летальний, в той же час 57 тис. 389 (56,2%) осіб одужали.

Фото: УНІАН 





 

Ірина Костюченко

Найпопулярніше